Workshop “Uit de loopgraven, rond de tafel”

Voor veel projecten is het programma Bepaal je koers voldoende. Bij zeer complexe projecten – waar de belangen zich niet zo 1-2-3 laten verenigen – is er soms meer nodig.

Ogenschijnlijk onverenigbare belangen weer op één lijn

De workshop ‘Uit de loopgraven, rond de tafel’ is speciaal bedoeld voor projecten waarvan de projectleden en andere betrokkenen niet meer effectief samenwerken en hun belangen onverenigbaar lijken. In deze workshop werken we er gestructureerd aan om belangen van betrokkenen helder te krijgen. Samen zoeken we oplossingen waarin iedereen zich kan vinden.

De workshop vindt plaats volgens de Mutual Gains Approach (MGA). MGA is een beproefde onderhandelingsmethode om processen met verschillende belanghebbenden weer uit het slop te trekken. In de workshop treed ik op als facilitator.

Achtergrond Mutual Gains Approach

Het belangrijkste kenmerk van de Mutual Gains Approach (MGA) is dat het uitgaat van belangen, in plaats van standpunten. Zo voorkom je dat betrokkenen de hakken in het zand zetten. Door MGA toe te passen groeit het vertrouwen tussen de deelnemers. Het onderhandelen gebeurt met respect voor relaties en reputaties.

Meer info over MGA (PDF)

Snel de vastgelopen samenwerking weer vlottrekken? Neem dan direct contact op om te overleggen hoe wij dat samen voor elkaar kunnen krijgen. Dat kun je doen door een mail te sturen naar annelies.degraaf@buro38.nl of te bellen naar 06 – 429 80 676. Ik neem dan z.s.m. contact met je op.

Reacties zijn uitgeschakeld.