Persoonlijk op koers

We moeten dingen echt anders gaan doen om de balans met het natuurlijke systeem te herstellen. Dat bewustzijn is enorm aan het groeien. Ondanks het groeiende bewustzijn, en de vaak hoge politieke ambities, ervaren veel milieuprofessionals in hun werk dat het niet makkelijk is om duurzame ontwikkelingen in de praktijk vorm te geven en te versnellen.

Het is een dynamisch en uitdagend speelveld, waarin je tegen persoonlijke uitdagingen en vragen kunt aanlopen. Bijvoorbeeld:

  • Hoe ga je om met verschillen van inzicht, prioriteiten of weerstand bij je collega’s, leidinggevende, bestuurder(s) en externe samenwerkingspartners?
  • Hoe ga je om met onzekerheid over de te volgen koers en over de effectiviteit van maatregelen?
  • De verandering van je eigen rol vraagt dat je uit je comfortzone komt. Van inhoudelijk of beleidsmatige professional wordt je een aanjager van maatschappelijke ontwikkelingen. Wat vraagt dit van jou?
  • Er is zoveel te doen, maar de menskracht en middelen zijn beperkt. Hoe stel je daarbij prioriteiten?
  • Je voelt je erg betrokken bij je werk, en het werk laat je ook thuis niet meer los. Met het risico dat de balans tussen werk en privé zoek raakt.
  • Je ervaart frustraties of zorgen over het trage tempo van veranderingen die nodig zijn.

Als je tegen dit soort vragen aanloopt, kan het je verder helpen om hierop samen met iemand te reflecteren.

Coaching – ruimte voor jou en je persoonlijke vragen en uitdagingen

Mijn uitgangspunt is dat we allemaal perfect uitgerust zijn om door het leven te navigeren. We beschikken allemaal over veerkracht om na een tegenslag de draad weer op te pakken. En over creativiteit om bij uitdagende omstandigheden te bepalen welke acties de situatie verder kunnen brengen. Alleen, dat zien we vaak niet zo duidelijk.

In de coachingsgesprekken ontdek je hoe dit werkt in jouw praktijk met jouw uitdagingen. Je leert hoe je op je veerkracht, wijsheid en creativiteit op kunt bouwen. Dat geeft ontspanning en meer plezier, creativiteit en effectiviteit in je werk.

Als je denkt dat dit iets voor je is, en je wilt weten hoe het werkt, neem dan contact met me op om een kennismakingsgesprek te plannen.

De coachingsgesprekken vinden plaats op een locatie in het midden van het land of via Skype.

Ervaringen van klanten

Senior-specialist: “Ik had veel moeite met collega’s als zij mijn advies naast zich neer legden. Ik verkrampte dan in mezelf, en dan werd ik drammerig. Nu, na de gesprekken met Annelies, ben ik meer ontspannen. Daardoor kan ik positief blijven tijdens overleggen, ook als men niet voor de beste oplossing kiest.”

Theatermaakster: “Ik had veel ups en downs tijdens het creatieve proces. Ik voelde me regelmatig gefrustreerd en gestrest, wat weer ten koste van mijn nachtrust ging. Na de gesprekken met Annelies merk ik dat ik nog steeds met dezelfde gedachtes rondloop. Het verschil is alleen: ik til er niet meer zo zwaar aan! Dat klinkt heel makkelijk, en wat ik leuk vind: eigenlijk ervaar ik dat ook als makkelijk! Ik heb veel meer vertrouwen gekregen in het creatieproces en het idee dat creativiteit iets is wat er gewoon altijd is. Als ik merk dat ik weer te veel aan het pushen been, neem ik bewust even afstand, in plaats dat ik iets probeer door te duwen wat er op dit moment niet in zit. Ik voel me een stuk meer ontspannen en ‘lichter’, en minder gevangen in mijn eigen gedachten.”

Zelfstandig ondernemer: “Moeten, moeten en nog eens moeten. Samen met Annelies kwam ik tijdens onze gesprekken overduidelijk uit op ‘moeten’. Hoe ik me moet gedragen, wat ik de wereld moet bieden en dat ik mijn verantwoordelijkheid moet nemen. Anders wordt ‘t niks. Ik wist dat de gesprekken met Annelies iets voor mij konden betekenen, alleen niet wat. Dat werd een onthullende blik op ‘moeten’. Annelies heeft me geholpen om te zien wat gedachten zijn en wat ze met ons doen. Ik kan nu beetje bij beetje steeds beter van een afstand naar mijn gedachten kijken. Écht erdoor onderuit gaan gebeurt niet meer. Dat geeft een gevoel van rust.”

Projectmanager: “Ik zat niet lekker in mijn vel, dacht negatief over mezelf en dacht dat anderen ook zo over me dachten. Ik ben me meer bewust geworden van mijn gedachtestromen en de effecten die dit had op mijzelf en op mijn handelen. Dit helpt me om tussentijds bij te sturen. Ik herken deze oorzaak-gevolg zaken nu ook bij anderen, en kan ze hiermee helpen.”

 

Reacties zijn uitgeschakeld.